fbpx

התמודדות עם לחץ ושחיקה

ספינה בים רגוע מול האופק

הקשבה לשטח

כבר תקופה שאני מרגישה את הצורך הכללי במוטיבציה. הלחץ הגבוה שנמשך כבר שנים, מביא לשחיקה מואצת. זה נכון לכל תחום עיסוק ומודל העסקה. אני רואה את זה בכל מקום. כמובילת קהילה ויועצת מוטיבציה בעבודה, אני במצב הקשבה וכתובת אוטומטית לשיתוף. החושים שלי סופר מחודדים, ובעשור האחרון רכשתי את הכלים אשכרה לקרוא בין השורות, ולהבין מה לא נכתב בגלוי. בשיתופים בקהילה, עצמאיות משתפות שקשה להן למצוא את הכוח להתחיל פרוייקטים. בשיחות עם חברים בהיי-טק שמתקשים למצוא משמעות בעבודה. בייעוצים במשרד, שבהם אני צוללת יד ביד לעומקים, כדי לחשוף את הכוחות הפנימיים. מסביב המון דוגמאות לקושי בהתנעה, התמדה וסיום. לכולם מכנה משותף – היחלשות המוטיבציות.

תחושת בטן עם גיבוי מחקרי

האינטואיציה התגלתה כנכונה כשהקולות מהשטח הדהדו אלי בפודקאסטים, מאמרים וכתבות. מצאתי עדויות אמפיריות להשפעות של השנים מאז התפרצות הקורונה על המוטיבציה בעשייה. אני כותבת עשייה, ולא עבודה, מכיוון שהכל משולב אחד בשני. זה לא הפתיע אותי. מחקרים בתחום המוטיבציה ניבאו את זה כבר לפני שנים. ההשלכות של תחושת בדידות ידועות. כבר בסגר הראשון, עולם הייעוץ הארגוני געש עם וובינרים פתוחים שהפיצו את הידע.

עוד לפני המחקרים של השנים האחרונות, כבר מזמן היו כמה אמיתות ברורות וידועות. בתזה שלי חקרתי בחירה חופשית והקשר שלה למוטיבציה בעבודה מכמה זוויות. כל מחקר בתחום מצא כי פגיעה בבחירה החופשית פוגעת במוטיבציה הכללית. מאות (אם לא אלפי) מחקרים מיפו את השפעות הלחץ הכרוני על הגוף והנפש.

שילוב גורמים

הרקע במחקר המוטיבציה עם המקרים שפגשתי בשטח, הביאו אותי להבנה מה גורם להנעה בהנאה. למדתי איך לפצח את הקוד האישי להצלחה. זה אולי נשמע גבוה ואמורפי, אבל זה ממש לא. 

באמצעות מתודות אקדמיות כמו זו שפיתח מרטין זליגמן, אבי הפסיכולוגיה החיובית, המדברות על צופן אישי של חוזקות אישיות, שהפעלתן מזרזת חווית flow (זרימה) ומחזקת מוטיבציה בעשייה.

השימוש בחוזקות מושפע מגורמים בך, בסביבה ובעשייה עצמה. אפשר להשפיע על זה, דרך היכרות עם ההעדפות האישיות וביצוע שינויים בדפוסי העבודה והמחשבה. בשיחות אישיות אני עוזרת ליישם את ההנעה בהנאה כחלק מהשגרה. כדי להתאים אישית את שיטת העבודה, אני בלמידה אינסופית. מתוך דיוק הכלים ללקוחות, נולדים כלים ותובנות חדשים. ההתמודדות עם לחץ ושחיקה הכרחית. התעלמות מההשפעות של השחיקה לא יגרמו לה להעלם, אלא יחריפו את המצב.

אלה שלוי אנטליס

להנגיש ידע מורכב

אחת ממטרות העשייה שלי היא להנגיש ידע מורכב. רוב הזמן שלי מועבר עם פודקאסטים מגוונים ברשימת ההשמעה. אני מעבירה פקקים וטיולים עם הכלבות, עם ספרים מקצועיים, שיחות וראיונות מרתקים באוזניות. גיליתי עולם שלם של תוכן מקצועי, שאני יכולה לצרוך “על הדרך”. תכנים של החוקרות והחוקרים בטופ התחום, זמינים במרחק הקלקה. כמות הידע שנחשפתי אליו, כולל חידושים מהפכניים בתחום הנוירופסיכולוגיה, הבהירה לי שהגיע הזמן לעשות משהו. 

פישוט מודלים והורדה לקרקע הן חלק מכוחות העל שלי, ולכן בחרתי להפיץ את הבשורה בסדרת כתבות שאני שולחת ישירות למייל.

בחרתי פודקאסטים נבחרים, המתכתבים עם ספרים מקצועיים שאספתי בדרך. את התובנות והממצאים ארגתי יחד עם תובנות אישיות ומקצועיות לסדרת כתבות קצרות (כ-600 מילים). אני עושה את זה מתוך תקווה לעזור לכמה שיותר א.נשים למצוא את הדרך להנעה בהנאה. במיוחד בימים של חוסר ודאות גבוה, מפלס הלחץ עולה. ההשפעות כבר ברורות לכולנו.

המקורות שלי

כל התכנים עליהם אני נשענת הם של א.נשי שטח ואקדמיה מובילים בתחום המנהיגות, הפיתוח האישי, המוטיבציה והבריאות הכללית (מה שנקרא – well-being). כולם מקדשים מחקר מדעי, למידה והתפתחות המשכית. הרשימה כוללת את ד”ר ברנה בראון, ד”ר אסתר פרל, ד”ר אידית אגר, ד”ר אדם גרנט וד”ר טרה בראק. מידע נוסף על המקורות נמצא בעמוד עוד מוטיבציה.

פלטפורמה נוספת שבה אני פועלת, היא הפודקאסט של עצמאיות מהבטן, והפינה “ביס של מוטיבציה”. בכל פרק תמצאו שיחה על תחומי הקיום האנושי. הפינה “ביס של מוטיבציה” מתמקדת בנושא מוטיבציה לעשייה. הפודקאסט יהיה זמין להאזנה כאן, באתר עצמאיות מהבטן ובכל פלפורמות ההשמעה. פשוט חפשו בגוגל “הפודקאסט של עצמאיות מהבטן”.

כתבות ישירות למייל

ניתן לקבל את סדרת הכתבות ישירות למייל בהרשמה לרשימת דיוור מיוחדת (ללא עלות). 

כל שבוע תקבלו למייל כתבה + קישור לפרק אליו אני מתייחסת. בכל שלב ניתן להסיר הרשמה באופן עצמאי, ואני לא מספימה.

אשמח שתספרו לי לאורך הקריאה, איך הכלים שאני משתפת עוזרים? מה השתנה בחייכם בעקבות היישום של הדברים? אפשר לכתוב לי במייל, בתגובות של הכתבות (שנכון לעכשיו לא יעלו לאתר), בוואטסאפ (ממש מתוך יצירת הקשר באתר).

זוהי כתבת פתיחה לסדרת כתבות על התמודדות עם לחץ ושחיקה בעשייה הכללית. הכתבות מבוססות על ספרים, פודקאסטים וראיונות של א.נשי מחקר ושטח מהטופ העולמי. מידע נוסף על המקורות ניתן למצוא בעמוד עוד מוטיבציה. 


הכותבת בעלת תואר BA בפסיכולוגיה וניהול, תואר MA בהתנהגות ופיתוח ארגונים, ותזה מחקרית בנושא השפעה הורית על מוטיבציה בעבודה. אפשר לקרוא על אלה עוד כאן.

כתיבת תגובה

ביס של

מוטיבציה

באנדל 1

כלים להתמודדות עם שחיקה, חיזוק מוטיבציה ושימור וולביאינג

אלה שלוי אנטליס יצירתיות

6 דרכים להתמודד עם

שינויים בעבודה

המדריך לאימוץ שינויים בעבודה כולל:

לקבלת המדריך למייל
מלאו פרטים בטופס

אימוץ השינויים בעבודה, מאפשר התפתחות מהירה ומשמר את המוטיבציה בעבודה.

% 0

1 מתוך 3 שנסקרו בדו”ח מקינזי, דיווחו כי שינויים בעבודה בעלי השפעה שלילית על הבריאות הנפשית שלהם, עם תחושות של חרדה, דיכאון או מצוקה כללית.

שינוי הוא חלק חיובי מהחיים, ומוביל לצמיחה ושגשוג.

עדיין, כששינוי מגיע מבחוץ הוא דורש התארגנות מחודשת, גם אם הוא לטובה.

אימוץ השינוי כחלק מהשגרה, מאפשר הסתגלות מהירה למצבים חדשים. למשל, מעבר לעבודה היברידית, החלפת הנהלה או מעבר לתפקיד חדש בארגון.

במדריך תמצאו תרגילים, כלים ופרקטיקות לשינוי הגישה כלפי השינוי. כל המידע במדריך מבוסס על מחקרים אקדמיים ועבודה אמפירית בשטח.