fbpx

עוגני זמן לאיזון בית-עבודה

עוגן זמן לאיזון בית עבודה

אחד התחומים הכי כואבים זה איזון בית-עבודה. לדעתי הניסיון להגיע לאיזון לא ריאלי. הרי איזון זה פעולה המשכית, לא מצב סטטי. הקושי מגיע מכך שהאיזון בין עשייה בתחומי הבית והעבודה מאותגר כל הזמן. הכנסת המשרד הביתה, הציפייה לזמינות מלאה והחיים עצמם לא מאפשרים הפרדה מוחלטת בין התחומים. לכן אני אוהבת לשלב בית-עבודה, זה הסוד שלי לאיזון באפס מאמץ. אני עושה זאת על ידי הנחת עוגני זמן מ-5 סוגים. אבל זה הרבה יותר מרק לשים אירועים ביומן.

שיטת העוגנים זה צורת חשיבה וגישה לעשייה בחיים. המטרה היא הנאה מהדרך ולא רק הגעה למטרה.

עבודה לפי שיטת העוגנים שומרת על הוולביאינג, ומביאה למצוינות אישית. בכתבה הזו סקירה של השיטה והעקרונות להשתמש בה. בכתבה הבאה פירוט של כל אחד מהעוגנים, כולל דוגמאות למשימות שנכנסות לכל עוגן (בתחום הבית והעבודה).

מה זה עוגן?

אירוע חזרתי ביומן, ששומר זמן סגור לסוג עשייה ספציפי. בחרתי בדימוי של עוגן מכיוון שקשה מאוד להרים אותו. למרות שהוא מקרקע את הספינה שלא תזרום, יש לו חופש תנועה מסוים. באופן דומה, עוגן זמן קשה לבטל, סביבו נקבעים שאר הדברים של החיים. עם זאת, יש לו חופש תנועה על פני הימים. כלומר, אם צריך אפשר להזיז את האירוע ימינה או שמאלה ביומן.

הכנסת גמישות

הסכנה בעבודה עם עוגנים היא הקשיחות. גמישות חשובה מול שינויים. בנוסף לגמישות של הזזת העוגן יום קדימה או אחורה, לפעמים צריך לבטל דברים.

כמו בים, נרים עוגן מול ספינה גדולה יותר. כלומר, אירוע חשוב/משמעותי יותר מהעוגן. נגיד שהאימון השבועי מתנגש עם הופעת סוף שנה של הבת, די ברור שהאימון יבוטל. כדי להחליט איזו ספינה יותר גדולה, אני אוהבת להשתמש בחוק ה-5.

אלה שלוי אנטליס אפקטיביות עבודה מהבית
שילוב בית-עבודה

היכרות אישית

הכי חשוב מהכל זה אשכרה לעשות מה שכתוב ביומן (אני מקווה שהוא דיגיטלי). ד”ר גרטשן רובין מיפתה 4 נטיות מחויבות, שמשפיעות על השגת מטרות. כתבתי על זה בעבר כאן, וגם שמתי קישור לשאלון מיפוי חינמי. בפגישות אישיות אני מוצאת את הדרך לעבוד עם הנטייה האישית, ולהפוך אותה לכוח על. אם קשה לך להתמיד ולבסס הרגלים מיטיבים בעבודה, אשמח לסייע. היכרות עם איך נכון לך להגדיר מטרות ומשימות קריטית להצלחה בבניית שגרה מאוזנת בית-עבודה.

מסגרת כללית לחלוקת אנרגיה וזמן

עוגני זמן נותנים תשתית יציבה ששומרת על חופש בחירה. סגירת זמן לעשייה כללית בלי התחייבות למשימות קצה, תומכת בצרכים הבסיסיים של מסוגלות ואוטונומיה (2 מתוך 3 תנאים למוטיבציה פנימית). לאורך השנים מיפיתי 5 סוגי עוגנים שמייצרים תשתית לאיזון בית-עבודה. גיוון בין התחומים, העוגנים והתדירות משמרת מוטיבציה ו-וולביאינג לאורך זמן. על ידי יצירת שגרה עם הנעה בהנאה, קל להתמיד.

תדירות העוגנים

את העוגנים אפשר להניח ביומן בכמה רמות זמן משתנות; יומי – שבועי – חודשי – שנתי. אני ממליצה לנסות לאתר גם הזדמנויות לעוגנים. עוד על זה בהמשך. אין חוק ברזל לתדירות. חשוב לשמור על תחושת נשימה. העוגנים רלוונטיים לתחומי הבית והעבודה, ולכן לא כולם ייכנסו ליומן בכלל. המטרה הסופית היא שהעוגנים יהפכו לשגרה עצמה, ולא ידרשו שום מחשבה או מאמץ. בתהליכים אישיים של אפקטיבייז אני עוזרת להניח את העוגנים בצורה האופטימלית לדפוסי האישיות.

בכתבה הבאה אסקור את חמשת העוגנים, עם דוגמאות למשימות שיכולות להיכנס לקוביות הזמן בתחומי הבית והעבודה.

סוגי העוגנים

בכתבה הבאה פירטתי את חמשת העוגנים, כולל דוגמאות בתחום הבית והעבודה.

אשמח להמשיך את השיח בתגובות, בסושיאל ובמשרד 🙂


זוהי כתבה 1 מתוך 2 על שיטת העוגנים לאיזון בית-עבודה, שפיתחה אלה שלוי-אנטליס.

אלה בעלת תואר BA בפסיכולוגיה וניהול, תואר MA בהתנהגות ופיתוח ארגונים, ותזה מחקרית בנושא מוטיבציה בעבודה. אפשר לקרוא על אלה עוד כאן, ולהכיר את המקורות שלה כאן.

כתיבת תגובה

6 דרכים להתמודד עם

שינויים בעבודה

המדריך לאימוץ שינויים בעבודה כולל:

לקבלת המדריך למייל
מלאו פרטים בטופס

אימוץ השינויים בעבודה, מאפשר התפתחות מהירה ומשמר את המוטיבציה בעבודה.

% 0

1 מתוך 3 שנסקרו בדו”ח מקינזי, דיווחו כי שינויים בעבודה בעלי השפעה שלילית על הבריאות הנפשית שלהם, עם תחושות של חרדה, דיכאון או מצוקה כללית.

שינוי הוא חלק חיובי מהחיים, ומוביל לצמיחה ושגשוג.

עדיין, כששינוי מגיע מבחוץ הוא דורש התארגנות מחודשת, גם אם הוא לטובה.

אימוץ השינוי כחלק מהשגרה, מאפשר הסתגלות מהירה למצבים חדשים. למשל, מעבר לעבודה היברידית, החלפת הנהלה או מעבר לתפקיד חדש בארגון.

במדריך תמצאו תרגילים, כלים ופרקטיקות לשינוי הגישה כלפי השינוי. כל המידע במדריך מבוסס על מחקרים אקדמיים ועבודה אמפירית בשטח.

ביס של

מוטיבציה

באנדל 1

כלים להתמודדות עם שחיקה, חיזוק מוטיבציה ושימור וולביאינג

אלה שלוי אנטליס יצירתיות