fbpx

חקירת ארץ הרגשות עם “אטלס הלב”

אישה עם חולצה שחורה מחזיקה לב אדום רגשות

לאחרונה שקעתי לתוך היצירה האחרונה של ברנה בראון, “ אטלס הלב“. הספר חוקר 87 רגשות וחוויות אנושיים, מאיר איך הם מתבטאים בגוף, מיינד ומערכות היחסים שלנו. אני מאוד ממליצה עליו, כיוון שהצליח להאיר לי פרספקטיבה חדשה, למרות שחשבתי שהכרתי את עולם הרגשות מלימודי באקדמיה ובפרקטיקה שלי מאז. 

בהמשך אשתף בכמה תובנות שהותירו בי חותם, במטרה לעזור לכמה שיותר לנווט את מערכות היחסים המקצועיות (והאישיות) עם יותר כוונה, תשוקה ואכפתיות.

האחריות שבהבנת הרגשות

המסר העיקרי שלי בראון הוא שהבנת הרגשות, שלנו ושל אחרים, באחריותנו האישית. אפשר לחיות את החיים על טייס אוטומטי, לא לרדת לעומק של שיחות ולברוח לתוך המדיה החברתית כשדברים הופכים לקצת יותר מדי אמיתיים. או, שאפשר לקחת רגע לבחון את הרגשות שלנו, לגשר את הפער בין המודעות העצמית והחיבור עם אחרים.

החוויה האנושית של רגשות ומחשבות

הספר צולל לתוך החוויה האנושית הבסיסית ומבוסס בעשורים של מחקר. נקודת מפתח אחת שלו היא כי רגשות יכולים לנבוע מטריגרים חיצוניים (אירועים) או פנימיים (מחשבות). ההבנה הזו פותחת את השער לכוח שיש לנו בעיצוב התגובות הרגשיות שלנו. 

בניגוד לדעה הרווחת, אין דבר כזה “רגש מזויף”. אם באופן מודע מעוררת בתוכי תחושת הנאה לפני פגישה קריטית, המיינד שלי נכנס למצב שמגביר חשיבה יצירתית, התלהבות וחיבור עם אחרים.

הקשר בין גבולות וחמלה

אחת האמירות שדבקה בי במיוחד היא:

Boundaries are a prerequisite to compassion and empathy”.

“גבולות הם דרישת בסיס לחמלה ואמפטיה.”

היא מאתגרת את ההבנה הקונבנציונאלית שכדי להיות עבור אחרים, עלינו לוותר על צרכינו. לפי בראון, כדי באמת להיות במצב של חמלה ואמפטיה, עלינו קודם כל לבסס גבולות ברורים. 

Boundaries are prerequisite to compassion and empathy

צילום לוח משרד אלה שלוי אנטליס רגשות

אמפטיה לעומת הזדהות

אמפטיה אינה אובדן עצמנו בתוך הסיפור של האחר. טשטוש הגבולות מקשה על הבחנה בין איפה אנחנו נגמרים ואיפה האחר מתחיל. התובנה הזו, בזמן שברורה על הנייר, הופכת ליותר טריקית ביישום על מערכות יחסים קרובות, איפה שגבולות רגשיים לעיתים קרובות מטושטשים.

חמלה עצמית היא הבסיס

ברנה ממליצה לשלב גבולות בריאים בכל תחומי החיים, כדי לעודד תקשורת וחיזוק קשרים חברתיים בתוך הקבוצה, בין אם זה צוות או ארגון שלם. כלי עוצמתי שהיא מציעה הוא תרגול מדיטציית “loving kindness”. 

המדיטציה הזו אינה טרנד חולף – אלא חוויה טרנספורמטיבית. אפילו עשר דקות בשבוע יכולות לשנות את הדפוס האוטומטי, ולהפוך אדיבות ואמפטיה לתגובה המיידית במצבים מאתגרים.

חיזוק קשרים באמצעות מדיטציה

מדיטציית “loving kindness” היא הרבה מעבר לישיבה מזרחית ודקלום. היא תרגול של שרירי החמלה במוח. עם קישור לתרגולים מומלצים, בהמשך המאמר יש שיעור של טארה בראק שכדאי להמשיך לחקור.

הכוח בידיים שלך

מעבר למדיטציה, מה עוד אפשר לעשות?

אפשר להתחיל בשקיעה לתוך “אטלס הלב” של ברנה בראון. הבנת הרגשות שלנו היא הצעד הראשון. לאורך הקריאה, לתת לשאלות להדהד. שאילת השאלות הנכונות מרחביה את ארגז הכלים הרגשי, וחושפת תגובות אוטומטיות שאולי מעכבות אותך. החלק הטריקי ביותר? העצירה של אותן תגובות רפלקסיביות. בזמן שיש אינספור כלים זמינים, שיחות אישיות עוזרות להתאים תוכנית פעולה שעובדת עבורך, והופכת הנאה לחלק מהשגרה היומית, ומשחררת את הכוח לפעול ממקום של מוטיבציה פנימית.

לצאת למסע יחד!🌟

יחד עם עיבוד התובנות העמוקות של “אטלס הלב”, הדלת לוולביאינג נפתחת לרווחה. הדרך הטובה ביותר לחקור את המסלול הזה, היא יחד. זוהי הזמנה לחקור את הרגשות, להציב גבולות ולאמץ חמלה ביחד. 

זה מהדהד בך? אל תשאירי לעצמך! שתפו את המאמר הלאה עם מישהו או מישהי קרובים ללב, שיוכלו להרוויח גם כן. בין אם דרך פוסט במדיה חברתית, או דרך וואטסאפ או אימייל עם איחול אישי, בואו נבנה קהילה שמעריכה אינטליגנציה רגשית וקשרים תומכים.

ביחד נייצר אדוות השפעה ושינוי חיוביים. קליק על כפתור השיתוף המתאים וחזקו את האימפקט של השינוי. הדרך לוולביאינג בחיים יותר משמעותית כשצועדים בה יחד🤝💙.

כתיבת תגובה

6 דרכים להתמודד עם

שינויים בעבודה

המדריך לאימוץ שינויים בעבודה כולל:

לקבלת המדריך למייל
מלאו פרטים בטופס

אימוץ השינויים בעבודה, מאפשר התפתחות מהירה ומשמר את המוטיבציה בעבודה.

% 0

1 מתוך 3 שנסקרו בדו”ח מקינזי, דיווחו כי שינויים בעבודה בעלי השפעה שלילית על הבריאות הנפשית שלהם, עם תחושות של חרדה, דיכאון או מצוקה כללית.

שינוי הוא חלק חיובי מהחיים, ומוביל לצמיחה ושגשוג.

עדיין, כששינוי מגיע מבחוץ הוא דורש התארגנות מחודשת, גם אם הוא לטובה.

אימוץ השינוי כחלק מהשגרה, מאפשר הסתגלות מהירה למצבים חדשים. למשל, מעבר לעבודה היברידית, החלפת הנהלה או מעבר לתפקיד חדש בארגון.

במדריך תמצאו תרגילים, כלים ופרקטיקות לשינוי הגישה כלפי השינוי. כל המידע במדריך מבוסס על מחקרים אקדמיים ועבודה אמפירית בשטח.

ביס של

מוטיבציה

באנדל 1

כלים להתמודדות עם שחיקה, חיזוק מוטיבציה ושימור וולביאינג

אלה שלוי אנטליס יצירתיות